2016 metų archyvas

Išgelbėta šeima – mūsų sėkmės istorija

2016 03 06

Š.m. vasario 28 dienos vakare  Kauno rajono GMPS  ekipažas gavo skubų iškvietimą  į Užliedžių kaimo daugiabutį. Medicinos pagalbą kvietė  šeimos tėvas pamatęs, kad  staiga sunegalavo iki tol buvę sveiki jo trys mažamečiai vaikai. Visiems staiga atsirado stiprūs galvos skausmai, vaikai verkė.

Pirmieji į pagalbą atvyko paramedikas Juozas Gicevičius ir skubios med. pagalbos slaugos specialistė  Vilma Karietienė.  Jie pamatė, kad ir pagalbą kvietęs vyras prastai jaučiasi, o jo žmona ir trys vaikai ( 3, 5  ir 6  metų amžiaus) jau nereaguojantys į aplinką,  be sąmonės.

Buvo skubiai pradėta teikti pagalba, iškviestos papildomos pajėgos padėti. Aiškinantis su šeimos galva, kas  atsitiko, jis užsiminė, kad bute esantis autonominio šildymo dujų katilas signalizavo aliarmą jau prieš valandą.  Tada vyras  kažką pareguliavo ir katilas nutilo. Greitosios med. pagalbos medikai išjungė dujinio šildymo katilą  iš elektros tinklo.

Gaivinti sąmonę praradusius vaikus bei jų mamą Juozui Gicevičiui ir  Vilmai Karietienei  padėjo  atvykęs antras Kauno rajono GMPS ekipažas- gydytojas Sergejus Gavrilovas ir paramedikas Saulius Adomas Valadka. Buvo iškviestas ir reanimobilis iš Kauno miesto GMPS.

Sunkiai smalkėmis apsinuodiję vaikai ir jų mama bei mažiau nukentėjęs šeimos tėvas nuvežti į Kauno klinikas jau sąmoningi.

“Džiaugiuosi puikiai atliktu mūsų įstaigos darbuotojų komandiniu  darbu, greita orientacija ir optimalių sprendimų priėmimu. Žinant, kad tokiais atvejais svarbi kiekviena minutė, tik profesionalų dėka buvo išgelbėta jauna, graži šeima”, - džiaugėsi įstaigos vadovė Nelita Gudžiūnaitė-Bybartienė.