2017 metų archyvas

XI-osios Lietuvos GMP žaidynės

2017 09 27

 

Rugsėjo 21 –  23 dienomis Palangoje vyko Lietuvos XI – osios greitosios medicinos pagalbos žaidynės.

Renginio metu varžėsi 36 GMP komandos iš Lietuvos ir užsienio šalių - Vokietijos, Ukrainos, Kazachstano ir kt. Komandoms teko pademonstruoti labai įvairius įgūdžius: gaivinti ištiktą staigios mirties, užspringusį asmenį, suteikti psichologinę pagalbą asmeniui, ketinančiam nušokti nuo Palangos tilto, teikti pagalbą sepsio ištiktam naujagimiui, traumą patyrusiam vaikui, gelbėti masinės nelaimės metu – po sprogimo paplūdimyje, sužalotus žmones.

Į bendrojo sąrašo pirmąjį dešimtuką pateko ir abi mūsų komandos, kurios užėmė 5-tą ir 6-tą vietas. Nuo pirmąją vietą užėmusios Klaipėdos GMPS komandos, surinkusios 129 balus, atsilikome tik 24 taškais. Paskutines vietas, surinkę po 60 taškų, pasidalino svečių komanda iš užsienio bei mažųjų miestų komandos.

Varžybose dalyvavo dalis mūsų naujų GMP darbuotojų, kurie dar tik pradėjo savo kelią šiame atsakingame ir be galo reikalingame darbe. Turime kur tobulėti ir mokytis, tačiau šiandien didžiuojamės ir džiaugiamės galėdami būti stipriausių Lietuvos komandų dešimtuke!