2013 metų archyvas

Medicinos darbuotojų diena

2013 04 28

Medicinos darbuotojų diena Lietuvoje minima nuo2004 m.  Tad jau ne vieni metai balandžio 27 dieną turime gražią progą stabtelti, apžvelgti nuveiktus darbus, nuoširdžiai pasveikinti vieni kitus su švente, pagerbti pacientų padėkos ir pagarbos sulaukusius,   profesines aukštumas pasiekusius bendradarbius.

Darbas greitosios medicinos pagalbos tarnyboje sunkus, atsakingas, reikalaujantis ne tik žinių, gebėjimo naudotis technologijomis, bet ir fizinių bei dvasinių jėgų.    Šiame poste darbuotojai yra nuolat pasirengę nedelsiant padėti ištiktam nelaimės, ūmiai susirgus, įvykus nelaimingam atsitikimui ar naujai gyvybei beldžiantis į šį pasaulį. Neretai, ištikus bėdai, greitosios medicinos pagalbos medikai yra ir pirmieji, kurie  suteikia psichologinę pagalbą išsigandusiam, sutrikusiam žmogui.

Vykdant įstaigos reorganizaciją, centralizavus dispečerinės tarnybos paslaugas per 2012 metus buvo nuveikta nemažai darbų. Kauno rajono teritorijoje - Akademijoje, Girionyse ir Sitkūnuose - buvo įrengti trys nauji GMP postai, taip siekiant pagerinti teikiant skubios medicinos pagalbos paslaugas Kauno rajono gyventojams. Į GMP automobilius sumontuota nauja moderni radijo ryšio bei iškvietimų vietos nustatymo įranga.

2013 04 26 Raudondvario dvare vykusioje Medicinos darbuotojų dienos minėjime buvo įvertinti įstaigoje atlikti darbai ir įteikta nominacija „Už sėkmingą įstaigos plėtrą“. Mero padėkos raštu už atsakingą, ilgametį darbą apdovanotas skubios medicinos pagalbos slaugos specialistas Anatolijus Airini.
 
Sveikinu darbuotojus  šios gražios profesinės šventės proga, dėkoju kiekvienam  savo darbais, idėjomis prisidėjus vykdant sudėtingus įstaigos reorganizacijos darbus, dėkoju už  pasiaukojimą, išgelbėtas gyvybes, pacientams grąžintą viltį. Linkiu stiprios sveikatos, neblėstančio optimizmo,  sėkmės sunkiame ir atsakingame darbe.
 
Vyr. Gydytoja Nelita Gudžiūnaitė-Bybartienė

Fotogalerija