2013 metų archyvas

VII-osios GMP žaidynės

2013 09 25

2013 09 19-21d. Dubingiuose Molėtų rajone  įvyko VII-osios Lietuvos greitosios medicinos pagalbos žaidynės. Lietuvos ir kitų šalių medikai varžėsi dėl geriausiųjų vardo.

Renginyje dalyvavo 25 Lietuvos komandos,1 komanda iš Ukrainos,1 komanda iš Vokietijos,  2 komandos iš Kazachstano.
Susirinkusiems greitosios medicinos pagalbos teikėjams teko atlikti įvairiausias užduotis (imituotos situacijos): reikėjo pademonstruoti gaivinimo įgūdžius reanimacijos užduotyje, teko spręsti psichologinę užduotį, gaivinti naujagimį, teikti pagalbą ūmios būklės atveju, kuo greičiau  ir kokybiškai įvykdyti estafetės rungtį.

Žaidynių dalyviai turėjo galimybę sudalyvauti imituotoje masinės nelaimės vietoje, kurioje buvo sužalota daug žmonių. Komandos  šioje situacijoje veikė pagal MIMMS masinės nelaimės valdymo principą, kuris taikomas daugelyje išsivysčiusių šalių.

Susirinkę bendram tikslui pasidalinti patirtimi, įgūdžiais ir naujovėmis gelbėtojai buvo pakilios nuotaikos ir noriai bendravo vieni su kitais, su svečiais, atvykusiais iš užsienio šalių.

Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stotis kaip ir kiekvienais metais dalyvavo šiose žaidynėse.  Komandą atstovavo: Tomas Kaminskas(gydytojas), Kristina Banel (skubios medicinos pagalbos slaugos specialistė), Tomas Ašmena (paramedikas). 

Žaidynių metu vyko konferencija, kurioje dalyvavo  greitosios medicinos pagalbos įstaigų vadovai, administracijų atstovai, LRS Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė D. Mikutienė, LR SAM ministro patarėja J. Kumpienė, VLK atstovas A. Taminskas, kiti svečiai, aktyviai prisidedantys sprendžiant su GMP veikla susijusius aktualius klausimus.

Konferencija-diskusija apie greitosios medicinos pagalbos problemas Lietuvoje sulaukė didelio susidomėjimo.    
„Džiaugiuosi, kad kasmet galim pasitikrinti savo profesinius įgūdžius, pasidalinti patirtimi su kolegomis, sužinoti, kad dar yra kur tobulėti,“- kalbėjo vyr. gydytoja Nelita Gudžiūnaitė-Bybartienė.

Fotogalerija