2014 metų archyvas

VIII-osios Lietuvos GMP žaidynės

2014 09 17

2014 m. rugsėjo 11-13 dienomis  Molėtų rajone Dubingiuose vyko jau tradicinėmis tapusios greitosios medicinos pagalbos žaidynės.  Lietuvos GMP žaidynės vyko aštuntajį kartą. Varžytuvės pritraukė didelį būrį GMP profesionalų. Jose dalyvavo trisdešimt komandų iš Lietuvos, Lenkijos, Kazachstano, Vokietijos.

Žaidynių metu medikai bandė jėgas teikiant skubią pagalbą simuliuotose situacijose. Dalyviai turėjo galimybę dalyvauti imituotoje masinės nelaimės - lėktuvo katastrofos - pagalbos teikimo misijoje.

Šiais metais žaidynių dalyviai prieš pradedant varžytis atnaujino žinias naujo tipo mokymo metodika. Tai buvo naudinga ir užsienio komandoms, kadangi buvo pristatyti medicinos pagalbos teikimo algoritmai ir suvienodintos galimybės jais vadovautis.

GMP komandos balus rinko  insulto, traumos, gaivinimo, ūmaus koronarinio sindromo stotelėse.

Siekiant užtikrinti  įstaigos darbuotojų kompetenciją ir dar labiau gerinti teikiamų GMP paslaugų kokybę,  šiemet mūsų įstaigą atstovavo  dvi  komandos.  Džiaugiamės ir esame dėkingi organizatoriams už suteiktą galimybę dar kartą patobulinti savo praktinius įgūdžius, kelti kvalifikaciją.

Fotogalerija