2016 metų archyvas

Tarptautinė IX-oji karo ir ekstremaliosios medicinos konferencija ir praktinis seminaras

2016 05 30

2016 m. gegužės 26-27 d. vyko tarptautinė IX-oji Karo ir ekstremaliosios medicinos konferencija, organizuota Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Medicinos akademijos (LSMU MA) Ekstremaliosios medicinos katedros, Lietuvos skubiosios medicinos draugijos ir Dr. Jono Basanavičiaus karo medicinos tarnybos. Ši konferencija buvo skirta dar kartą patobulinti praktinius įgūdžius teikiant skubią ir neatidėliotiną pagalbą karinių veiksmų metu, įvertinti bendradarbiavimo lygį ir galimybes tarp civilinių ir karinių struktūrų susidarius atitinkamoms sąlygoms ir aplinkybėms.

Buvo suorganizuotos pratybos, kur prie penkių karinės struktūros komandų, tarp kurių buvo ir JAV bei Estijos atstovai, prisijungė ir dvi civilinės struktūros komandos - Kauno rajono GMPS ir Kauno miesto GMPS komandos.

Dalyviams teko įveikti 8 užduotis, kuriose reikėjo teikti pagalbą sužeistiems kariams, atlikti pradinio gaivinimo, aklos intubacijos bei sužeistųjų rūšiavimo veiksmus, atsakyti į teorinio testo klausimus, taip pat išmėginti akies ir rankos taiklumą smiginio rungtyje.

Prizinės vietos atiteko Estijos kariškių komandai (1 vieta), lietuvių kariškių komandai (2 vieta) bei JAV kariškių komandai (3 vieta). Bendroje įskaitoje, dalyvavusios GMPS komandos, užėmė 4-5 vietas, pelniusios po 61 tašką.

Džiaugiamės ir esame dėkingi organizatoriams už suteiktą galimybę patobulinti savo praktinius įgūdžius, kelti kvalifikaciją.

Fotogalerija